Sunday, 1 January 2017

The January 2017 Giveaway by Mek Zumbie


Selalu kalau bab entry menarik ni, akulah antara manusia yang kureng sikit luck. HAHA, maybe sebab takde esprit and idk lah. But this year, aku nak try nasib baru kalau ada rezeki and i dont put high hope on this. Cuma nak kongsikan what i wanna do on this year with the new intent, inshaAllah. First of all, happy new year for all my followers and my stranger love. Thanks following me eventho I rarely blogwalking you guys and update new post. Forgive me ;)



THE THINGS I SHOULD DO AND MOST INTERESTING? (bukan wajib but must)


Image result for meraki greek
  • Maybe, nak create short film as my hobby to get some skills. Sebab aku memang suka pada video editing and playing with filter, so aku tak heran kalau sometimes ia macam makan masa lah sebab lelagi aku tak pro, but sokay. My passion can't stop. (just rasa nak kena beli camera baru, sebab camera lama dah rosak.) 

  • Nak power masak. Sebab I just can cook two menu only! hahaha okay abaikan.

  • Aku cuba nak terima ujian yang kalau datang melanda tiba-tiba, sampai rasa down and nak marah je. But maybe this year! yes maybe inshaAllah. Ingin jadi manusia yang sabar dan hilang sifat amarah tak semena-mena tu. Kata orang, nak dapatkan sabar tu, saat kita diuji.

  • I will do a small business with my artwork and selling them. Idk, menjadi ketidak tahun ini. Tapi just follow the flow.
.

.

.


aesthetic, anime, and asuna image


Memang kita mampu berkata, tapi tiada usaha dan sekadar angan-angan untuk dapatkan sesuatu. Tapi janganlah berangan sampai tiada penghujungnya. Semoga Tuhan beri kita kekuatan dan tidak putus asa dalam apa jua keadaan. Stop dreamer and get your successful in life!


Sekian, the faded.